Тваринництво

Київське господарство утримує кіз за власною технологією

Київське господарство утримує кіз за власною технологією

Фермерське господарство «Українець Агро» (Київська область) має відпрацьовану власну технологію утримання кіз.

Про це пише журнал «Аграрна Еліта України».

Із квітня по жовтень кози перебувають на пасовищі. Таким чином тварини в достатній кількості отримують сонячну енергію та різнотрав’я. У раціоні тварин – також концентровані корми зернової групи, на ніч їм дають сіно.

На зиму у господарстві заготовляють сіно з люцерни й комбікорм у вигляді гранул – пшениця, кукурудза, ячмінь, макуха. Премікси і синтетичні добавки не використовують.

Доять кіз двічі – вранці й увечері на паралельному доїльному залі 2×12. При цьому 24 кози доять одночасно протягом 5 хвилин. Поголів’я обслуговують два дояри.

Довідка

«Українець Агро» утримує близько 200 дійних кіз зааненської породи. Має власний переробний цех, де виробляє шість видів козиних сирів, а також вершкові десерти з какао, шоколадом, карамеллю.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!