Китайські споживачі відмовляються від імпортного м'яса через побоювання COVID-19
Ціни на м’ясо в Китаї зростають, оскільки все більше споживачів та ресторанів вибирають м’ясо вітчизняного виробництва замість імпортного.
Про це пише The Pig Site з посиланням на китайську газету Global Times.
Хоча Всесвітня організація охорони здоров’я та Китайський центр із контролю та профілактики захворювань стверджують, що кількість доказів передачі COVID-19 через харчові продукти обмежена, китайські споживачі вважають свинину, курятину й яловичину з вітчизняних ферм безпечнішими, ніж імпортні товари холодильного ланцюга.
Імпорт м’яса до Китаю останніми місяцями сповільнився. Дані Головного митного управління країни свідчать, що імпорт яловичини та свинини в листопаді 2020 року майже на 70% нижчий за обсяги в липні.
З початку коронавірусної пандемії численні продукти холодильного ланцюга, зокрема яловичина, свинина й курятина, дали позитивний результат на SARS-CoV-2 – вірус, що спричинює COVID-19. Результати тестування уповільнили і тимчасово призупинили імпорт м’яса з Бразилії, Індії, Росії й Еквадору. Наразі тільки одна партія китайського м’яса мала позитивний результат тест на вірус.
Як повідомлялося, з відновленням внутрішнього виробництва свинини у Китаї експортери будуть змушені шукати нові ринки.