Тваринництво

Китай виробляє найбільше перепелиного м'яса у світі

Найбільшим світовим виробником м’яса перепелів є Китай. Офіційних даних щодо виробництва в цій країні немає, однак за розрахунками виходять на показник у 167-205 тис. тонн на рік, пише журнал «Наше птахівництво».

За Китаєм із великим відривом іде Іспанія, яка у 2017 році виробила 11,5 тис. тонн перепелиного м’яса. 2-4 тис. тонн м’яса перепелів Іспанія щорічно експортує до країн ЄС. Третій щабель у світовому топі виробників перепелиного м’яса займає Франція, яка теж значну його частку експортує до країн ЄС.

Однак якщо в Іспанії останніми роками відбувалося зростання, то у Франції – стагнація чи навіть спад виробництва.

Також стагнація у виробництві м’яса перепелів протягом останніх років спостерігалася в Італії та Португалії – раніше провідних європейських виробниках.

Водночас у США, Австралії, Бразилії та країнах Південно-Східної Азії був значний його приріст.

Зауважимо, що ще донедавна м’ясо перепелів було в основному супутнім продуктом при виробництві перепелиних яєць. І лише за останні десятиліття виокремилося в самостійну підгалузь.

Як повідомлялося, у Криму вивели нову породу перепелів.