Китай на 18% збільшив виробництво свинини у ІІІ кварталі
Виробництво свинини в Китаї в ІІІ кварталі цього року, за офіційними даними, зросло на 18,2% і досягло 8,4 млн тонн.
Про це пише euromeatnews з посиланням на Reuters.
При цьому племінне поголів’я свиней досягло 38 млн голів (+28%), що близько до рівня, який існував до появи АЧС у країні. Це – перші ознаки відновлення китайського свинарства з початку кризи АЧС у серпні 2018 року.
Аналітики Rabobank, прогнозували на 2020 рік 20%-ве скорочення виробництва м’яса в Китаї, що призвело б до найнижчого рівня за останні 16 років. Проте, згідно з останнім звітом Національного статистичного управління, за дев’ять місяців цього року скорочення виробництва склало проти попереднього року лише 10,8% – до 28,38 млн тонн.
Кількість свиней, відправлених на забій, за дев’ять місяців зменшилася на 11,7% – до 361,86 млн.
Виробництво яловичини й баранини, за офіційними даними, за січень-вересень скоротилося на 1,7% та 1,8% відповідно. Хоча виробництво м’яса птиці – найдешевшого замінника свинини – за цей період зросло на 6,5%.
Як повідомлялося, прогноз USDA зменшив попит Китаю на м’ясо.