Тваринництво

Курчат це може вбити: 2-3 г солі на 1 кг маси

Курчат це може вбити: 2-3 г солі на 1 кг маси

Отруйні властивості кухонної солі проявляються за надлишкового надходження її до організму птиці.

Джерелом сольового отруєння може бути згодовування солоних харчових відходів і комбікормів, що призначені для великої рогатої худоби або свиней, солоної риби й рибного борошна, вживання значної кількості чистої солі.

До тяжкого перебігу отруєння призводить мінеральне голодування, недостатнє напування птиці. Найчутливіші до сольового отруєння курчата. Смертельною дозою для птиці є 2-3 г солі на 1 кг маси.

Питна вода з природним підвищеним умістом солі негативно впливає на якість шкаралупи. З віком у несучок чутливість до підвищеного вмісту NaCl у воді зростає й проявляється відкладанням яєць із тонкою шкаралупою та появою безшкаралупних яєць, погіршенням виводимості яєць. Це пов’язано з тим, що до залоз, у яких формується шкаралупа, надходить бікарбонат, а не кальцій, як це відбувається за нормальних умов.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!