Курчат це може вбити: 2-3 г солі на 1 кг маси
Отруйні властивості кухонної солі проявляються за надлишкового надходження її до організму птиці.
Джерелом сольового отруєння може бути згодовування солоних харчових відходів і комбікормів, що призначені для великої рогатої худоби або свиней, солоної риби й рибного борошна, вживання значної кількості чистої солі.
До тяжкого перебігу отруєння призводить мінеральне голодування, недостатнє напування птиці. Найчутливіші до сольового отруєння курчата. Смертельною дозою для птиці є 2-3 г солі на 1 кг маси.
Питна вода з природним підвищеним умістом солі негативно впливає на якість шкаралупи. З віком у несучок чутливість до підвищеного вмісту NaCl у воді зростає й проявляється відкладанням яєць із тонкою шкаралупою та появою безшкаралупних яєць, погіршенням виводимості яєць. Це пов’язано з тим, що до залоз, у яких формується шкаралупа, надходить бікарбонат, а не кальцій, як це відбувається за нормальних умов.
Додати коментар