Тваринництво

Котлети і голубці з дому ризиковано приносити на свиноферму

Котлети і голубці з дому ризиковано приносити на свиноферму

Через те, що вірус АЧС не шкідливий для людей, часто м’ясо інфікованих свиней потрапляє на ринок і може бути важливим чинником інфікування нових ферм.

Оптимальний варіант – заборонити працівникам проносити їжу з дому всередину ферми. Заборона має поширюватися на будь-яку їжу чи м’ясні вироби, що потенційно можуть містити свинину: котлети, рулети, голубці, холодець, навіть печінковий торт.

Якщо неможливо мати власну кухню із забійним цехом, де можна бути впевненим у походженні свинини, варто зупинитися лише на стравах із курятини чи риби, які візуально легко контролювати.

Потрібно постійно проводити роз’яснювальну роботу з працівниками ферми, відвідувачами та працівниками кухні про небезпеку, яка може бути в свинині невідомого походження.

Також має бути жорстка реакція на порушення правил, тому що кожен раз може бути останнім.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!