Тваринництво

KFC створює курячі нагетси за допомогою 3D-біодруку

Компанія KFC спільно з дослідницькою лабораторією 3D Bioprinting Solutions розробляє інноваційну технологію тривимірного біодруку для створення курятини.

Про це повідомили у KFC.

Метою проєкту є створення перших у світі курячих нагетсів лабораторного виробництва. Вони будуть максимально наближені як за смаком, так і за зовнішнім виглядом до оригінального продукту KFC, при цьому будуть екологічнішими у виробництві, ніж звичайне м’ясо. Тестування продукту заплановано на осінь 2020 року в Москві.

Компанія 3D Bioprinting Solutions розробляє технологію адитивного біодруку з використанням курячих клітин і рослинного матеріалу, що дозволяє відтворювати смак і текстуру курятини практично без залучення тварин до цього процесу.

Зараз на ринку немає інших методів, які б дозволили створювати такі складні продукти з клітин тварин. Метод біодруку має ряд переваг. Так, мікроелементи біом’яса аналогічні тим, що мають природні  продукти, але при цьому не містять добавки, що використовуються в традиційному землеробстві та тваринництві.

Крім того, згідно з дослідженням American Journal Science & Technology Journal, технологія вирощування м’яса з клітин має мінімальний негативний вплив на навколишнє середовище.

«Технології 3D-біодруку, спочатку широко визнані в медицині, зараз набирають популярність у виробництві таких продуктів, як м’ясо, – зазначив співзасновник і керуючий партнер компанії 3D Bioprinting Solutions Юсеф Хесуані. – У майбутньому стрімкий розвиток таких рішень дозволить нам зробити м’ясні продукти, виготовлені за допомогою 3D-друку, доступнішими».

Як повідомлялося, зміни споживацького попиту будуть відчутні на дорогих видах м’яса.