Грубі корми часто уражуються мікроміцетами у вологу дощовиту погоду

Для зберігання кормів важливе значення мають вологість, температура, тривалість зберігання до висушування.
Крім того, важливою умовою зберігання сухих інгредієнтів кормів і запобігання розвитку плісняви є достатнє їхнє висушування й дотримання параметрів мікроклімату в складських приміщеннях. Зокрема, треба постійно контролювати вологість кормів, а також відносну вологість і температуру повітря на складах.
Під час зберігання сухих кормів зростанню і розвитку плісняви та утворенню мікотоксинів можна успішно запобігати, якщо зберігати їх за вологості, нижчої від 12%, температури меншої за +20 °С і відносної вологості повітря, нижчої ніж 60%. Тоді в плісняві практично не відбуваються метаболічні процеси, вона не росте й не розвивається, й утворення мікотоксинів суттєво знижується.
За підвищення вологості на 1% і температури повітря до +20 °С і вище відбувається відновлення росту й розвитку мікроскопічних грибів і утворення мікотоксинів.
Грубі корми часто піддаються ураженню мікроміцетами у вологу дощовиту погоду, особливо восени й навесні, коли вологість повітря підвищена, а температура перевищує 0 °С.
Додати коментар