Головним драйвером зростання світових цін на м'ясо стала свинина

У березні середнє значення індексу цін на м’ясо ФАО склало 118 пунктів, що на 0,9% вище за переглянутий лютневий показник і на 2,7% вище, ніж у березні 2024 року.
Про це повідомили у ФАО.
Головним чинником стало зростання цін на свинину ‒ насамперед під впливом котирувань у Європейському Союзі після того, як Німеччина відновила свій статус добробуту щодо ящуру, й основні торговельні партнери, наприклад Велика Британія, зняли заборону на імпорт. Зростання попиту сприяло стабілізації ринку, а зміцнення євро щодо долара США посилило цю підвищувальну тенденцію.
Зросли також ціни на баранину за активного попиту на світових ринках перед великодніми святами.
Підвищилися і світові котирування яловичини, що зумовлено скороченням пропозиції у світі та стабільно високим попитом на світових ринках.
Ціни на м’ясо птиці в цілому були сталими через урівноваженість попиту та пропозиції на світових ринках, попри проблеми зі спалахами грипу птиці у низці великих країн-виробників.
ФАО наголошує, що більшість цін для розрахунку індексу цін на м’ясо ФАО було невідомо на момент підрахунку й опублікування. Тому вартісне значення індексу цін на м’ясо ФАО за останні місяці отримано на основі поєднання прогнозованих і фактичних цін.
Як повідомлялося, в Україні дорожчає живець свиней.