Тваринництво

Емульгатор у раціоні курчат-бройлерів покращує продуктивність росту

У стартовій фазі вирощування бройлерів є проблема недостатньої кількості жовчних кислот і ліпази для повного перетравлення жирів. Емульгатори підвищують засвоюваність жиру завдяки збільшенню площі активної поверхні ліпідних крапель.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

Додавання емульгатора у раціон курчат покращує продуктивність росту, перетравність поживних речовин і гістологію кишківника.

Найрозповсюдженіший кормовий емульгатор ‒ гідролізований лецитин (лізолецитин), отриманий із соєвого лецитину. Лізолецитин має особливі фізичні та хімічні властивості, що покращують засвоєння поживних речовин і оптимізують ефективність корму для різних видів продуктивних тварин і птиці. Ці переваги зумовлено ліпшими емульгаційними властивостями лізолецитину, як порівняти з лецитином, що приводить до ефективнішого перетравлення, засвоєння й використання поживних речовин тваринами.

Лізолецитини можуть надати більшу варіативність у розробленні рецептур кормів, зменшити витрати на корми, зберігаючи продуктивність бройлерів.

Раніше ми писали, від чого залежить ефективність емульгатора.