Тваринництво

Експорт європейської свинини у 2019 році збільшився на 20%

За підсумками 2019 року Європейський Союз експортував загалом 4,735 млн тонн свинини та виробів зі свинини – на 20% більше, як порівняти з попереднім роком (3,938 млн тонн).

Про це йдеться у звіті Єврокомісії.

Основною причиною пожвавлення торгівлі стало значне збільшення обсягів експорту м’яса до Китаю – з 1,358 млн тонн у 2018 році до 2,419 млн тонн у 2019 році.

У 2019 році Іспанія була провідним експортером свинини та виробів із неї. Країна продала за кордон 1,184 млн тонн цього м’яса та вдвічі наростила експорт до Китаю (668,78 тис. тонн проти 315,14 тис. тонн у 2018 році).

На другому місці за обсягами експорту опинилась Німеччина – 1,057 млн тонн.

Основним експортним продуктом була заморожена свинина– за 2019 рік її продали 2,477 млн тонн.

Китай був головним пунктом призначення європейської свинини, отримавши більше половини експорту (2,4195 млн тонн). Також серед лідерів – Японія (456,74 тис. тонн), Південна Корея (266,99 тис. тонн), Філіппіни (228,79 тис. тонн) і Гонконг (215,41 тис. тонн).

Як повідомлялося, у січні 2020 року Україна імпортувала 991 тонну свинини на суму $1,9 млн.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!