Експорт яловичини може компенсувати її низьке споживання в Україні, – думка
Наразі одна з проблем українського виробника м’яса під час експорту – європейська процедура регламентування потрібної документації для перевезення яловичини та свинини.
Про це розповів аналітик УКАБ Максим Гопка, пише AgroPortal.
За його словами, це не дає можливості Україні експортувати яловичину в таких обсягах, які б дозволили галузі стабільно розвиватися.
«В Україні споживання яловичини на внутрішньому ринку – на досить низькому рівні. Тому для галузі ефективним було б застосувати механізм, котрий мали навесні з молочною продукцією, коли була гостра проблема всередині країни з попитом на молочні продукти, – зазначив експерт. – Як вихід – українські фермери почали експортувати до ЄС. Такий підхід може бути прикладом для експорту яловичини в майбутньому».
Як повідомлялося, у жовтні середня споживча ціна на яловичину в Україні зросла до 203,45 грн/кг. Водночас світові ціни на яловичину у жовтні дещо знизилися.