Тваринництво

Експорт охолоджених відрубів ВРХ має вдесятеро вищу маржинальність проти живця

Експорт охолоджених відрубів ВРХ має вдесятеро вищу маржинальність проти живця

Експорт охолоджених відрубів великої рогатої худоби (ВРХ) є найбільш маржинальним і здатним забезпечити виробнику максимальну додану вартість.

На цьому наголосив міжнародний експерт із тваринництва та птахівництва Євген Шатохін.

Для порівняння: при експорті живця ВРХ забійних вагових кондицій максимальна маржинальність на 1 кг живої ваги ‒ до $0,2, мяса на кістці ‒ напівтуш чи чвертей ‒ до $0,8, а розроблених на відруби напівтуш – до $2.

Відруби можна експортувати в охолодженому вигляді під вакуумом із терміном зберігання понад 90 днів.

Причому, зауважив Євген Шатохін, чим глибша розробка, тим вища додана вартість за рахунок покриття цільових ринків відповідною продукцією.

Водночас в Україні не вистачає сучасних переробних підприємств в Україні, сертифікованих по стандартах Halal.

«Життєздатною та високоприбутковою може бути лише модель, яка об’єднує відгодівлю, забій та маркетинг готової продукції на зовнішні ринки», ‒ підкреслив Євген Шатохін.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!