До 2035 року світовий ринок яєць зросте на 22%

За прогнозом RaboResearch, світовий ринок яєць до 2035 року зросте на 22%.
Зазначається, що 90% цього зростання буде зосереджено на ринках, що розвиваються, як-от Азія, Африка й Латинська Америка. Водночас розвинені ринки дедалі більше потребують яєчних продуктів із доданою вартістю, пише AgroPortal.
Згідно зі звітом, споживання яєць на душу населення варіюється залежно від регіону: від менше ніж 50 яєць на рік у деяких африканських країнах до понад 300 ‒ у Мексиці та Японії.
«Яйця збережуть свої сильні позиції на ринку, як порівняти з іншими білками. Хоча очікується, що зростання дещо сповільниться ‒ приблизно до 2% у річному обчисленні протягом наступного десятиліття», ‒ заявила старша глобальна спеціалістка RaboResearch із тваринного білка Нан-Дірк Малдер.
За її словами, галузь зміщує акцент із виробництва, орієнтованого на обсяг, на виробництво, зосереджене на цінність, посилюючи вертикальну інтеграцію, підвищуючи ефективність і біобезпеку.
Збільшення споживання яєць у регіонах, що розвиваються, вимагатиме змін у системах розподілу яєць, маркетингових підходах і стратегіях розроблення продукції. Система безкліткового утримання птиці також розшириться на західних ринках і збільшиться у країнах, що розвиваються, у відповідь на нормативні вимоги та споживчий попит.
«Дедалі більші світові ринки й зміна попиту й каналів збуту вимагатимуть значних капітальних витрат на розширення нових галузей, перехід на безкліткове утримання та сегменти з доданою вартістю, ‒ заявила експертка. ‒ Стратегічні інвестиції будуть зосереджені на модернізації, цифровізації та сталому розвитку».
Крім того, такі технології, як-от штучний інтелект, робототехніка та системи точного землеробства будуть важливими для підвищення операційної ефективності, біобезпеки та продуктивності.
Раніше ми писали, як змінилася поведінка українських покупців яєць.