Тваринництво

Дніпропетровське господарство вироблятиме органічні яйця від курей вільного вигулу

Дніпропетровське господарство вироблятиме органічні яйця від курей вільного вигулу

Ферма «Ольвія» (Дніпропетровська область), яка спеціалізується на вирощуванні каплунів, вироблятиме ще й курячі яйця. Наразі триває сертифікація виробництва за органічним стандартом.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів власник ферми Ігор Філіппенко.

«Оскільки бізнес на каплунах дає прибуток тільки раз на рік, мені вигідно паралельно вирощувати птицю вільного вигулу для отримання яєць, – пояснив він. – Це дозволить компанії мати обіг коштів, що для нас дуже важливо».

За словами Ігоря Філіппенка, в яєчному виробництві краща оборотність коштів – спочатку регулярно отримують гроші за яйце, потім реалізують курку.

«З каплунами ти майже 300 днів живеш у від’ємному грошовому потоці, – зазначив він. – В органіці, починаючи зі 150-ї доби, вже є живі гроші».

За підрахунками господарства, інвестиційні витрати в органічне виробництво окупляться за 6-8 місяців.

«Це дуже рентабельне виробництво, якщо розумно до нього підходити, – наголосив Ігор Філіппенко. –  Хоча сертифікація за органічним стандартом дуже ускладнює і здорожує процес виробництва, проте ціна, за якою нам запропонували купувати продукцію, дуже приваблива».

Як повідомлялося, в різних країнах нормативні документи щодо системи вільного вигулу (Free Range) мають досить значні розбіжності.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!