Тваринництво

Для вітчизняної фети придумали нову назву – набіл розсольний

Українські виробники сиру фета придумали для нього нову назву.

Про це розповіла заступник голови громадської спілки «Вівчарство та козівництво України» Наталія Якименко, інформує AgroFM.

«В Україні є давнє слово на визначення молочних продуктів, яке рідко використовується, – набіл. Тож пропонується змінити назву фету на набіл розсольний», – зазначила вона.

Необхідність у пошуку нової назви для продукту виникла у зв’язку з імплементацією Угоди про асоціацію з ЄС, пояснила Наталія Якименко.

Цей документ передбачає, що Україна з 2023 року повинна відмовитись від географічних зазначень товарів українського виробництва, які є захищеними в Європейському Союзі, зокрема «фета» (feta), «пармезан» (parmigiano reggiano).

Наталія Якименко додала, що для ребрендингу фети потрібно буде організувати рекламну кампанію, аби донести інформацію до споживачів.

Нагадаємо, гуцульська овеча бриндзя отримала свідоцтво про реєстрацію права на використання зареєстрованого зазначення походження товару.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!