Для контролю однорідності стада птицю зважують щотижня
В організації годівлі птиці в кожний із періодів дуже важливо, щоб молодняк досяг стандарту живої маси й хорошої однорідності.
Птиця, що має живу масу в межах ±10% середньої величини, є однорідною в стаді. До того ж однорідність має бути не нижчою за 80%.
Для визначення однорідності стада птицю в період вирощування бажано зважувати щотижня з точністю ±5 г. Регулярне зважування дозволить виявити вік, у якому стадо почало відхилятися від нормативних показників. Це дасть змогу своєчасно визначити проблему й відповідно відкоригувати її.
Чинниками, що суттєво впливають на живу масу й однорідність стада, можуть бути погане сортування птиці в добовому віці; низька температура в пташнику під час надходження курчат; зневоднення птиці в перші дні життя; незабезпеченість фронтом годування й напування; підвищена щільність посадки; погана якість кормів і недостатній контроль споживання корму; захворювання птиці й стресові ситуації.
Додати коментар