Тваринництво

Деякі оператори зменшили обсяги заготівлі живця свиней через кволий збут

Деякі оператори зменшили обсяги заготівлі живця свиней через кволий збут

Перша половина червня для ринку живця свиней в Україні видалася відносно спокійною.

Зміна цін на свинину живою вагою п’ятий тиждень поспіль не перевищує 1%, а основна частина товарного поголів’я м’ясного типу направляється на забій по 44-46 грн/кг. Реалізація свиней за вищими цінами здійснюється епізодично та переважно у південних регіонах.

Про це повідомили в Асоціації свинарів України.

Чинниками, що підтримують ціни на досягнутому рівні, є не тільки очікування певного пожвавлення ринку напередодні тривалих святкових вихідних у кінці червня, а й більша пропозиція тварин у літній вазі, яка дещо поступається стандартній забійній кондиції.

Так, хоча літня спека лише почалася,  деякі закупівельники вже відзначили зниження середньої живої ваги тварин, яких реалізують на забій.

Водночас усі без виключення м’ясопереробники наголошують на слабкій реалізації. Через це деякі оператори були змушені суттєво (інколи – на третину) зменшити обсяги заготівлі. Частина операторів взагалі взяла паузу в закупівлі живця: одні мають достатні обсяги заморожених запасів, інші переходять на імпортну охолоджену сировину.

Деякі м’ясопереробники розраховують на послаблення цін на ринку живця, що могло б пожвавити торгівлю, в тому числі в святкові вихідні.

Проте більшість із них вважає, що в найближчій перспективі ціни на свинину живою вагою в Україні будуть відносно стабільними, а можливі коливання – незначними.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!