Тваринництво

Через збільшення внутрішніх цін на свинину стрімко зростає її імпорт

Через збільшення внутрішніх цін на свинину стрімко зростає її імпорт

За три літні місяці цього року імпорт свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней склав 10,5 тис. тонн, що у вісім разів більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

З початку року закуплено 15,7 тис. тонн імпортної свинини, що в 7,5 раза більше порівняно з 2017 роком, повідомляє Асоціація «Свинарі України».

Загалом Україна закупила свинини на майже $30 млн.

Водночас експорт свинини з початку року склав 1,3 тис. тонн, що на 3 тис. тонн менше, ніж за відповідний період 2017 року. Українську свинину купували переважно в Гонконзі, В’єтнамі та Грузії.

Поштовхом до збільшення імпорту стала слабша пропозиція свинини в середині країни та наближеність внутрішніх цін до європейських.

Водночас, за оцінками українських та міжнародних аналітиків, внутрішнє виробництво закриває потребу вітчизняного ринку в свинині більш ніж на 90%.

Це означає, що споживачі споживатимуть переважно вітчизняне м’ясо свиней, а основними реципієнтами закордонної свинини виступають м’ясопереробники, які оптимізують витрати на сировину, зауважили в АСУ.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!