Тваринництво

«Борисфен-трейд» розвиватиме виробництво м’ясних консервів

«Борисфен-трейд» розвиватиме виробництво м’ясних консервів

ТОВ «Борисфен-трейд» (Черкаська область) під час війни почало виробляти консерви для людей під ТМ Kaniville, хоча до цього спеціалізувалося на кормах для тварин.

Про це пише «Економічна правда».

«В одному цеху на одному обладнанні за нормами можна виготовляти консерви для людей і тварин, але потрібно розносити виробництво в часі. Обладнання миється спеціальним чином», – розповів співвласник заводу «Борисфен-трейд» Тарас Лисенко.

Розробили рецептури і запустили виробництво курячого і печінкового паштетів. Згодом попит на цю продукцію впав. Опитування клієнтів підприємства засвідчило, що ринок потребує тушонки.

Технологи розробили кілька рецептів. Через запити волонтерів та військових завод почав виготовляти м’ясні каші. Нині асортимент доповнили п’ятьма видами курячих крилець у соусах.

Потужності заводу дозволяють виготовляти щомісяця понад 2 млн банок продукції. «Борисфен-трейд» має прямий контракт з однією військовою частиною Міноборони, а партнери компанії виграють тендери на поставки ЗСУ.

Корм для тварин теж виготовляють, його частка – близько 20% від усієї продукції.

Аби не залежати від постачальників, на заводі почали будувати цех механічного обвалювання м’яса.

«Придбали пʼять обвальних машин та інше обладнання, яке дозволить купувати будь-яку частину курки. Це вирішить питання дефіциту сировини», – зазначив Тарас Лисенко.

У жовтні компанія отримала дозвіл на експорт кормів для тварин. Триває оформлення дозволу на продаж за кордон м’ясних консервів для людей.

За словами Тараса Лисенка, підприємство розширить асортимент м’ясо-рослинної здорової їжі для людей, а також кормів для тварин

«Для тварин ми виготовляємо лише паштети, основний обсяг продукції на ринку вологих кормів – шматочки в соусі, – пояснив бізнесмен. – Також у планах – придбати обладнання для пакування корму в пакетики».

Як повідомлялося, «Родинна ковбаска» почала виробляти тушонку. «Верес» також розширив лінійку м’ясної консервації.