Тваринництво

Безлактозна лінійка ТМ «Яготинське» поповнилася сметаною

Яготинський маслозавод запустив виробництво безлактозної сметани під ТМ «Яготинська» 15% жиру в пластиковому стакані вагою 300 г.

Про це повідомили в групі компаній «Молочний альянс», до якої входить маслозавод.

Безлактозна сметана має ніжну текстуру та м’який солодкуватий смак. Основна перевага безлактозної сметани ТМ «Яготинська» ‒ в тому, що вона виробляється шляхом додавання до молока ферменту лактази, який розщеплює лактозу на інші прості цукри — глюкозу і галактозу.

«Безлактозна сметана виготовляється на основі традиційного рецепту сметани «Яготинської» з коров’ячого молока екстраґатунку, що постачається на завод від сертифікованих фермерських господарств, ‒ розповів генеральний директор ТДВ «Яготинський маслозавод» Ігор Приліпко. ‒ Вона відрізняється від класичної сметани більш вираженим солодкуватим присмаком, але при цьому зберігає всі корисні властивості цього продукту».

Нагадаємо, безлактозна лінійка бренду «Яготинське» також налічує ультрапастеризоване молоко, кефір, кисломолочний сир, вершкове масло 73% та 82,5% жирності.