Житній ринок в столиці потребує фермерських продуктів
Відомий ресторатор Євген Клопотенко, як ідеолог відродження Житнього ринку в Києві, 3 жовтня провів бранч з громадським обговоренням ситуації. На зустрічі висловилися за збереження ринку в статусі ринку з фермерськими продуктами а також з фудкортами з локальною їжею.
Про це ресторатор повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.
Ось деякі основні пункти, що чого ми дійшли в обговоренні:
1. Ринок має лишатися ринком. З фермерськими продуктами. А також мати локації (фудкорт/фудмаркет) щоб поїсти локальної їжі.
2. Треба врегулювати стихійну торгівлю навколо ринку. (не прибирати її, бо це вже особливість локації)
3. Житній має а) закривати потреби подолян; б) бути туристичною локацією.
4. Важливо зберегти при реставрації історичне панно «Від варяг у греки». А що варто додати: інклюзивність приміщення, дитячу та освітню зони.
5. Окремо прописали важливі пункти: врегулювати питання з поточним інвестором Житнього. Має бути пояснена і чітко сформульована його роль. Також призначити наглядову раду, яка буде слідкувати за виконанням всіх планів.
Деталі цих пунктів Клопотенко запропонував обговорити в грудні. Охочих запросив долучатися до обговорення в коментарях.
Читайте також: Фермер назвав 4 принципи вдалого продажу суниці