Житомирське господарство «Двірець» збирає з гектара понад 100 тонн капусти
Фермерське господарство «Двірець» (Житомирська область) вирощує білоголову капусту на поливі та збирає понад 100 тонн урожаю з гектара.
Зараз господарство вирощує капусту на площі 24 га, пише журнал «Плантатор».
«Двірець» займається вирощуванням білоголової капусти 15 років. Раніше вирощували ранню і середньостиглу капусту, однак із часом помітили, що ці сорти дають малий врожай.
Зараз госоподарство вирощує лише пізньостиглу білоголову капусту, яка має більшу врожайність, гарно зберігається та продається.
Для вирощування розсади капусти мають дві плівкові теплиці в довжину 40 м, в ширину – 12 м.
Після того, як виростили розсаду теплиці пустують до наступного сезону. Інші овочі не вирощують, щоб не створити сприятливих умов для розвитку небезпечних хвороб і шкідників.
Зрошують капусту з водоймища, що знаходиться у двох кілометрах поля. Воду до нього подають три місцеві скважини.
Продають капусту до продуктових супермаркетів, на місцевих ринках, замовляють їдальні дитячих садків і шкіл.
Додати коментар