Завдяки теплу плоди закарпатського перця важать до 800 г
Село Боржавське на Закарпатті знамените вирощуванням томатів. Фермерка Яна з сім’єю має 4 теплиці з солодким перцем 4 сортів. Найбільші плоди важать до 800 г.
Про це йдеться у репортажі «Першого Кабельного».
Фермерка розповіла, що насіння перця висівають у січні, а в теплицю висаджують у квітні. Обігрівають дровами. Доглядають, підживлюють та поливають.
«Це є сорт Амарок. Він росте досить високим, майже 2 метри. Всі агрономи кажуть, що це залежить від того, як ми його поливаємо. Перець важко достигає, його потрібно дочекатися», – поділилася пані Яна.
Цьогорічна спека на Закарпатті не завадила зібрати добрий врожай. Завдяки сонцю, деякі плоди перцю в госопдарстві досягали ваги 800 г.
Фермерка поскаржилася, що цього сезону сильно подорожчали дрова, до того ж це паливо важко й дістати.
Продукцію збувають гуртовим покупцям зі Львова.
Читайте також: Селекціонери вивели холодостійкий перець для теплиць