Запашна цибуля майже не уражується хворобами
Догляд за рослинами запашної цибулі за будь-якого способу розмноження полягає у своєчасному видаленні бур’янів і розпушуванні ґрунту.
На бідних ґрунтах рослину рекомендується проводити підживлення органічними добривами, бажано після зрізування зелені.
Запашна цибуля, на відміну від ріпчастої, практично не уражується хворобами, зокрема несправжньою борошнистою росою.
Збирання листків і пагонів проводять вибірково, мірою їх наростання і мірою потреби, коли вони досягають 20-35 см у довжину.
Водночас за вирощування багаторічної культури рослини мають встигнути підготуватися до зими, тому останній раз за сезон листя зрізують не пізніше ніж за 1,5-2 місяці до настання холодів.
Раніше повідомлялось, що запашну цибулю не можна вирощувати на кислих ґрунтах.
Довідка
У світі цибулю туберозум називають часниковою цибулею, китайською цибулею, китайським часником, а в Україні – запашною цибулею.
Це багаторічна рослина родини лілійних (цибулинні). Поєднує смакові властивості цибулі та часнику.
Додати коментар