Закарпатська виноробня зацікавилася випасанням овець на виноградниках
Закарпатська виноробня «Шато Чизай», як підписантка Протоколу Порто щодо належних екологічних практик, взяла участь у семінарі на тему взаємодії виноградників із тваринами.
Про це повідомляється на сторінці компанії у Фейсбук.
«На семінарі розглядалися цікаві практики використовування овець з навколишніх ферм, ба навіть створення своїх отар для того, щоб в екологічно-дбайливий спосіб боротися з інтенсивним зростанням бур’янів. Користь випасу овець на виноградниках доведена для підтримки біорізноманіття та покращення ґрунту, а в тривалій перспективі робить внесок для протидії змінам клімату, – зазначили в компанії. – Менеджерам та агрономам «Шато Чизай» сподобався підхід і ми починаємо вивчати інтеграцію таких практик у менеджмент виноградників «Шато Чизай».
Також додали, що біорізноманіття – завжди показник екологічності й якісного управління. А виноградники «Шато Чизай» – гарна екосистема, де в гармонії мешкають птахи, комахи, їжаки, зайці, кажани, лиси, навіть козулі…
Також у компанії розробили екостежку виноградником для знайомство з життям лози та милуванням природою в урочищі Мала Гора поблизу Берегова.
Читайте також: На Закарпатті затримали збирання винограду для кращого смаку вина