Овочі-Ягоди-Сад

Загострюється конкуренція з імпортним виноградом

Загострюється конкуренція з імпортним виноградом

Якщо кілька років тому виноград із Молдови, Туреччини та інших країн завозили в Україну пізніше, коли завершувалося плодоношення у вітчизняних виноградниках, то в останні роки імпортної продукції стало більше. Щоб виграти конкуренцію, вітчизняні виробники мають об’єднуватися.

Про це в коментарі AgroTimes розповіла Тетяна Шмаглюченко, співзасновниця ПВКП «Він’с» у Білгороді Дністровському на Одещині.

«Ми поки що виробляємо не дуже великі обсяги продукції. Через посушливі умови в попередні два роки ми недоотримали значну частину врожаю. Думаю, щоб конкурувати з імпортом, вітчизняні виробники мають об’єднуватися, вирощувати кілька титульних сортів, які мають добрий попит, і в такий спосіб формувати партії для мереж, щоб постачати однорідну якісну продукцію. Але для стабільної роботи із супермаркетами потрібне холодильне обладнання, адже ми маємо бути впевнені, що продукція доїде до покупця в гарному стані», –– прокоментувала Тетяна.

Виноградник господарства «Він’с» був закладений у 2012 році, нині він має площу 12 га. Тут вирощують до 10 столових сортів винограду. Господарство налагоджує співпрацю з магазинами WineTime, а також продає виноград кінцевим споживачам під торговою маркою «Шалені доли». 

Зручне розташування «Він’с» дає змогу здійснювати доставку по Україні за добу.

Читайте також: Господарство «Він’с» планує виробництво родзинок і пастили