За якої щільності м’якуша яблука не варто експортувати на віддалені ринки
Збирання яблук в оптимальний час є однією з умов для успішного експорту плодів на віддалені ринки.
Помилки, допущені на цьому етапі, не вдасться виправити навіть за допомогою найсучасніших технологій зберігання, наголосив директор із садівництва фермерського господарства «Гадз» Тарас Мельник.
Дату збирання врожаю найкраще визначати, вимірюючи концентрацію етилену, індукованого плодами. Для цього, за його словами, використовують точні аналізатори або газовий хроматограф.
Оскільки виробникам фруктів ці методи малодоступні, на рівні господарств ступінь дозрівання яблук можна визначати за допомогою йод-крохмальних тестів.
Щільність м’якуша яблук слід вимірювати відразу після збирання за допомогою ручного тестера. Цей показник свідчитиме про якість і потенційну довговічність фруктів під час зберігання.
Якщо щільність лише незначно перевищує ту, якої очікує кінцевий покупець, то від експорту на віддалені ринки слід відмовитися, навіть якщо у яблук із нещільним м’якушем привабливий вигляд, наголосив Тарас Мельник.
Додати коментар