Овочі-Ягоди-Сад

За не італійські сорти фундука кондитери платитимуть менше

За не італійські сорти фундука кондитери платитимуть менше
Фундук Tonda Di Giffoni

Найкращій для кондитерської промисловості фундук – італійських сортів, так званої групи Ферреро, проте й інші сорти фундука підходять для переробки, просто він закуповуватиметься за нижчою ціною.

Таку думку в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» висловив засновник одеської компанії Filbert Максим Шейко.

На жаль, кілька років тому багато хто з фермерів насадив інші, не італійські сорти культури, додає він. Сьогодні ніхто не пересаджуватиме ці сади, щоб чекати ще 5-7 років плодоношення нових, продовжує Шейко, сорти будуть замінюватись природним шляхом.

«Так само і вся Туреччина та Грузія засаджені своїми сортами, – порівняв виробник. – Вони зараз намагаються потроху їх викорчовувати та переходити на італійські. Але й свої сорти успішно продають, у тому числі й не надто високої якості. Інша річ, що вони просто менше заробляють, ніж могли б на італійських, які набагато маржинальніші».

Читайте також: «Галс Агро» почне доробляти фундук