З відходів виробництва фруктових чипсів випускатимуть соки та пудри
З фруктових соків та нестандартних шматочків фруктів, що залишаються від виробництва фруктових чипсів, компанія hiSnack планує робити фруктові пудри для кондитерської та косметичної промисловості та соки.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів засновник підприємства Олександр Янов.
«Під час сушіння найголовніше, що ми можемо висушити до 500 кг фруктів, нарізаних завтовшки 1–3 мм, отримати за день 50 кг готового продукту й 450 л рідини, – навів цифри виробник. – І найважче – виливати цей об’єм. Ми довго експериментували з обладнанням, і зараз намагаємося пускати в хід всі корисні залишки виробництва. Наприклад, ми виливаємо дуже багато кокосової води та викидаємо некрасиві, нестандартні шматочки фруктів у відходи. І вже найближчим часом плануємо робити з цього додаткову продукцію. Це будуть соки, один з них – кокос з ананасом. Також плануємо виготовляти з корисних залишків виробництва фруктові пудри, які йдуть в кондитерку, фармацевтику та косметику (крем, мило, шампунь)».
За словами Олександра Янова – виробництво фруктової пудри – це великий ринок як в Україні, так і за кордоном.
Нині залишки виробництва згодовують на тваринницькій фермі, яка споживає всі відходи з гарбуза, буряка, ананаса.
Читайте також: Українські фруктово-овочеві чипси експортуватимуть в ЄС