З картоплі української селекції робитимуть фіолетові чипси
Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили сорт картоплі Солоха – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті. Через 2 роки з цієї картоплі один з найбільших виробників снеків в Україні планує випускати фіолетові чипси.
Про це повідомляють в Національній академії аграрних наук України.
«Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси, – йдеться у повідомленні. Сорт Солоха вже пройшов технологічні випробування, і компанія «Чипси Люкс» зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси».
Додають, що Інститут картоплярства стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів. Сорт Солоха стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Читайте також: Найбільший виробник картоплі отримав урожай вищий, ніж очікував