Овочі-Ягоди-Сад

Європейці споживають овочів і фруктів менше норми

Європейці споживають овочів і фруктів менше норми

В останньому випуску Freshfel Europe Consumption Monitor зазначається, що споживання фруктів і овочів в ЄС знизилося до 350 г/день на душу населення у 2022 році. Позитивну тенденцію, яка почалася під час пандемії коронавірусу, стримала економічна криза, що вплинуло на купівельну спроможність споживачів.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Цьогорічне видання Freshfel Europe Consumption Monitor показує, що середнє споживання фруктів і овочів в ЄС знизилося до 350 г/день на душу населення у 2022 році, що на 5% менше, ніж у 2021 році, і майже на 3% нижче середнього показника за попередні 5 років. Цей рівень все ще більш ніж на 12% нижче мінімальних 400 г/день на душу населення, рекомендованих ВООЗ. Freshfel Europe Consumption Monitor показує, що лише 6 країн ЄС досягають рекомендованої цілі принаймні 400 г свіжих фруктів і овочів на день на душу населення, залишаючи великий резерв для покращення для стимулювання споживання.

Філіп Бінард, генеральний представник Freshfel Europe, прокоментував: «У часи економічної невизначеності споживачі, як правило, переходять до менш здорового харчування, яке сприймається як більш енергетично задовільний і дешевший варіант харчування, ніж фрукти та овочі. Крім результатів Monitor 2022 року, попередні дані за 2023-2024 роки підтверджують триваючі тенденції до зниження, які в багатьох випадках сягали понад 10%, що означає, що зростання споживання після пандемії зараз повністю втрачено».

Читайте також: Вчені дослідили, скільки овочів та фруктів споживати корисно