Овочі-Ягоди-Сад

Якість перцю витримується завдяки плану реалізації, – агроном

Якість перцю витримується завдяки плану реалізації, – агроном

Щоб витримати високу якість солодкого перцю та баклажану у відкритому грунті треба максимально чітко прогнозувати валовий збір і майбутні продажі.

Про це в своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише Марія Кисляченко, агроном компанії Аграна Фрут Лука.

«Зараз всі говорять про те, що споживач хоче найкращої якості продукції. В принципі це можливо, але ми говоримо насамперед не про вирощування, а про реалізацію, – пояснює Кисляченко. – Виростити якісний продукт, забезпечивши процес всім необхідним, – це те, що від нас повністю залежить. Але завжди є ті фактори, на які ми майже не можемо вплинути, – наприклад, на спеку, у яку не засвоюється кальцій, що так потрібен для якості».

За словами експертки, за такої погоди виробник завжди буде мати на баклажані та перці дуже багато вершинної гнилі, і важливо не допустити ці плоди до реалізації.

«Якщо ми затримаємось зі збором або не вгадаємо з кількістю та назбираємо більше плану, відділ продажів не зможе вчасно продати фактичний обсяг, і ми в результаті матимемо дефекти. Адже ці овочі – швидкопсувний продукт, перці і баклажани ми не можемо зберігати навіть тиждень», – резюмує агроном.

Читайте також: На Вінничині загартовувати розсаду складніше, ніж на Херсонщині