Овочі - Ягоди - Сад

Які труднощі вирощування зелені мікрогрін

Поділитись:
Які труднощі вирощування зелені мікрогрін

Однією з найбільш складних моментів під час вирощування та збуту зелені мікрогрін є недовготривалість зберігання продукції.

Про це журналу «Плантатор» розповів Іван Воробйов, засновник одеської компанії «Порція здоров’я», що займається вирощуванням різних видів зелені мікрогрін.

За його словами, зрізана мікрозелень зберігається лише три-чотири дні, та, що росте, – максимум 10 днів за правильних умов.

«Мікрогрін – це не картопля чи цибуля, які можна зберігати місяцями, чекаючи на покупця», – зауважив Іван Воробйов.

Іншими труднощами є проблеми з якістю насіння і досить короткий цикл вирощування мікрогрін.

«Треба постійно бути поряд і контролювати процес. Не полив – пересохло, перелив і не спрацював дренаж – підгнило, вчасно не реалізував – переросло», – підкреслив засновник «Порції здоров’я».

Він додав, що клієнти хочуть регулярних поставок, а коли ти не можеш вчасно запропонувати їм товар, вони починають шукати іншого постачальника, і потім повернути втрачених клієнтів дуже важко.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями