Овочі-Ягоди-Сад

Як живлення вплинуло на якість яблук вінницької компанії

Як живлення вплинуло на якість яблук вінницької компанії

У компанії «Аграна Фрут Лука», що селі Лука Мелешківська на Вінничині, була проблема з підшкірною плямистістю, яку спричиняв дефіцит кальцію, а нестача сірки не допомагала витримувати такі стреси як весняні заморозки.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Юрій Овчар, агроном  підприємства.

«Проблеми з якістю плодів з’являються там, де економлять на захисті та удобренні саду. Якщо ж проти хвороб та шкідників кожне господарство має свою систему захисту, яка з року в рік діє з більш-менш стабільним алгоритмом, то з удобренням не все так просто, – сказав він. – Кілька років поспіль ми мали проблему з підшкірною плямистістю, яку спричиняв дефіцит кальцію. А його, своєю чергою, спровокував надлишок калію в нашому ґрунті, який блокував поглинання. Окрім калію, зашкалював і вміст фосфору, що негативно впливає на засвоєння сірки. Цей мікроелемент допомагає культурі витримувати стресові умови, наприклад весняні заморозки».

На думку агронома, дуже важливо дотримуватися правильного співвідношення макро- та мікроелементів, щоб не мати проблем із хлорозом, дрібними плодами, запиленням тощо.

Читайте також: Новий сад на місці старого стикається з ґрунтовтомою