Як зберегти твердість м’якушу яблук
Якісне яблуко передбачає твердий м’якуш, який можна зберегти протягом сезону продажів при збиранні плодів у оптимальні строки та зберіганні у правильно підібраних для кожного з помологічних сортів умовах, вважає Казимир Томала, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри садівництва Варшавського університету сільського господарства (Польща).
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Результатом пізнього збирання врожаю є менша лежкість яблук на зберіганні, що пов’язано з початком дозрівання плодів. Щоб уповільнити метаболічні процеси, можна змінити газове середовище – знизити концентрацію кисню та підвищити рівень вуглекислого газу», – йдеться у публікації.
Автор зауважує, що повільніше, ніж у звичайній холодильній камері, дозрівають яблука, що зберігаються в контрольованому середовищі, однак це не є гарантією збереження високої твердості плодів сорту Чемпіон.
Тому постійно шукають нові методи, які дозволили б ефективно керувати дозріванням яблук після збирання врожаю.
Читайте також:Як підживити яблуні кальцієм