Овочі-Ягоди-Сад

Як не зіпсувати капусту: три точки контролю температури у сховищі

Щоб капуста та інші овочі борщового набору зберігалися довше, у сховищі встановлюють три контрольні точки температури.

«З контрольної точки 1 ви бачите установчу температуру на моніторі, — зазначає він. — З контрольної точки 2 — найнижчу температуру овочів, зазвичай напроти випарника, залежно від конструкції стелі».

Про це пише міжнародний консультант зі зберігання овочів Павло Булгаков у журналі «Плантатор».

Контрольні точки: КТ-1 – температура в камері КТ-2 – найнижча температура продукту КТ-3 – найвища температура продукту

За словами експерта, якщо стеля рівна, точка 2 може бути на рівні 6–7 ряду. Якщо стеля складна — ближче або далі, залежно від дефлектора на випарнику, який змінює напрямок руху повітря.

Третя точка — найхолодніша — не має виходити на нуль. 

«Раджу опустити її до +0,3°C. Різниця між найвищою і найнижчою температурами не повинна перевищувати 1°C», — додає Булгаков. 

Він також наголошує, що конструкція стелі суттєво впливає на цей показник.

Читайте також: Експерт назвав підводні камені зберігання капусти