Овочі-Ягоди-Сад

Ягоди слід зберігати за вологості 90-95%

Ягоди слід зберігати за вологості 90-95%

Після збирання плоди продовжують жити, вони дихають. Інтенсивне дихання призводить до в’янення, появи плям, пошкодження мікрофлорою тощо.

Період зберігання ягід може бути збільшений шляхом зниження інтенсивності дихання.

Одним з основних чинників, що впливають на дихання, є вологість повітря.

Оптимальний рівень вологості повітря під час тривалого транспортування ягід чи їх зберігання у сховищах становить 90-95%.

Якщо вологість повітря у сховищі нижча, вони швидко втрачають тургор, внаслідок чого тривалість їх подальшого зберігання скорочується, а транспортабельність значно знижується.

За вищої вологості повітря виникає ризик розвитку грибних хвороб, появи конденсату на поверхні. Для підтримання вологості на оптимальному рівні використовують зволожувачі повітря.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!