Овочі-Ягоди-Сад

Яблуко Tutti отримало нагороду за стійкість до потепління клімату

Яблуко Tutti отримало нагороду за стійкість до потепління клімату

Новий сорт яблук Tutti відзначили премією Innovation Hub Awards за інноваційність та здатність до адаптації в умовах глобального потепління. 

Про це повідомляє FreshPlaza.

Сорт створено у межах Hot Climate Partnership – спільного проєкту Bioeconomy Science Institute, IRTA (Каталонія), Fruit Futur та VentureFruit. Мета програми – селекція яблук і груш, які витримують підвищені температури й дефіцит води, зберігаючи якість і смак.

«Отримати нагороду Innovation Hub Award на Fruit Attraction – велике визнання для Tutti і науки, що стоїть за ним. Ця відзнака підкреслює силу міжнародної співпраці й показує, що світ готовий до кліматостійких яблук, які не поступаються смаком чи якістю», – зазначила керівниця напряму рослинних сортів Bioeconomy Science Institute Емма Браун.

За словами генерального менеджера VentureFruit Моргана Роджерса, зростаюча частота екстремальних погодних явищ у всьому світі доводить необхідність кліматостійких сортів. Такі, як Tutti, «допомагають виробникам долати ці виклики, забезпечуючи стабільний урожай і високу споживчу оцінку».

Сорт Tutti, який поєднує медові та динні нотки смаку, виводили понад 20 років. З моменту комерційного запуску у 2023 році вже висаджено понад 900 га садів у Іспанії, Південній Америці, Великій Британії та Китаї. Новий контракт із китайською компанією Joy Wing Mau передбачає ще 300 га насаджень.

Читайте також: Виробники яблук готуються до зміни клімату