Яблуко Tutti отримало нагороду за стійкість до потепління клімату
Новий сорт яблук Tutti відзначили премією Innovation Hub Awards за інноваційність та здатність до адаптації в умовах глобального потепління.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Сорт створено у межах Hot Climate Partnership – спільного проєкту Bioeconomy Science Institute, IRTA (Каталонія), Fruit Futur та VentureFruit. Мета програми – селекція яблук і груш, які витримують підвищені температури й дефіцит води, зберігаючи якість і смак.
«Отримати нагороду Innovation Hub Award на Fruit Attraction – велике визнання для Tutti і науки, що стоїть за ним. Ця відзнака підкреслює силу міжнародної співпраці й показує, що світ готовий до кліматостійких яблук, які не поступаються смаком чи якістю», – зазначила керівниця напряму рослинних сортів Bioeconomy Science Institute Емма Браун.
За словами генерального менеджера VentureFruit Моргана Роджерса, зростаюча частота екстремальних погодних явищ у всьому світі доводить необхідність кліматостійких сортів. Такі, як Tutti, «допомагають виробникам долати ці виклики, забезпечуючи стабільний урожай і високу споживчу оцінку».
Сорт Tutti, який поєднує медові та динні нотки смаку, виводили понад 20 років. З моменту комерційного запуску у 2023 році вже висаджено понад 900 га садів у Іспанії, Південній Америці, Великій Британії та Китаї. Новий контракт із китайською компанією Joy Wing Mau передбачає ще 300 га насаджень.
Читайте також: Виробники яблук готуються до зміни клімату