Вирощування фундука на ведмежому горісі енергоощадніше та екологічніше
Технологія вирощування фундука на ведмежому горісі через високий життєвий потенціал кущодерева потребує менше зусиль для боротьби з хворобами та шкідниками.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Характерно, що ця технологія, базуючись на сильнорослій насіннєвій підщепі, продукує кущо-дерево (організм) з високим життєвим потенціалом, який в природний спосіб долає хвороби і шкідників», – наголошують вчені Микола Матвієнко, Микола Мублик та Юлія Ходаківська з Інституту садівництва НААН України.
Вони додають, що промислова технологія виробництва плодів фундука на деревовидних підщепах повною мірою відповідає і цілеспрямованим сучасним промисловим технологіям у садівництві, спрямованим на енергоощадження та екологізацію природного середовища. Адже вони базуються на біологічно-природних потенціалах складових технологій і містять мінімум індустріальних елементів.
Читайте також: Фундук погано прищеплюється на ведмежому горісі