Овочі-Ягоди-Сад

Вирощування фундука на ведмежому горісі енергоощадніше та екологічніше

Вирощування фундука на ведмежому горісі енергоощадніше та екологічніше

Технологія вирощування фундука на ведмежому горісі через високий життєвий потенціал кущодерева потребує менше зусиль для боротьби з хворобами та шкідниками.

Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».  

«Характерно, що ця технологія, базуючись на сильнорослій насіннєвій підщепі, продукує кущо-дерево (організм) з високим життєвим потенціалом, який в природний спосіб долає хвороби і шкідників», – наголошують вчені Микола Матвієнко, Микола Мублик та Юлія Ходаківська з Інституту садівництва НААН України. 

Вони додають, що промислова технологія виробництва плодів фундука на деревовидних підщепах повною мірою відповідає і цілеспрямованим сучасним промисловим технологіям у садівництві, спрямованим на енергоощадження та екологізацію природного середовища. Адже вони базуються на біологічно-природних потенціалах складових технологій і містять мінімум індустріальних елементів. 

Читайте також: Фундук погано прищеплюється на ведмежому горісі