Виробництво соків унормують до вимог ЄС
У Мінагрополітики планують затвердити вимоги щодо термінології, якісних характеристик, маркування, етикетування фруктових соків, щоб споживач отримав повну інформацію про склад і якість продукту відповідно до норм ЄС.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
«Вимоги до фруктових соків і деяких подібних харчових продуктів та зміни до відповідного проєкту наказу, зокрема щодо вмісту природного цукру, розглянули на засіданні робочої групи під головуванням першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького», – йдеться у повідомленні.
У засіданні взяли участь представники державного сектору та бізнесу.
Як зазначили на засіданні, в ЄС ініціюють виробництво соків із зменшенням вмісту природного цукру. Відповідна директива розробляється Єврокомісією.
За словами Тараса Висоцького, основна мета вимог до соків – гармонізація законодавства України із законодавством Європейського Союзу. Це одна з вимог Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію. Зокрема, пропонується затвердити вимоги щодо термінології, якісних характеристик, маркування, етикетування фруктових соків, щоб споживач отримав повну інформацію про склад і якість продукту.
Щодо зменшення цукру в соках українського виробництва, то, зауважив перший заступник міністра, зміни необхідно вносити після ухвалення директиви Єврокомісією.
Читайте також: T.B. Fruit випустила концентрат бурякового соку