Вино з Київщини потрапило до музею у Франції

Фермерське господарство Димидівське з Київської області представило свої вина у всесвітньо відомому музеї La Cité du Vin у Бордо. Господарство, засноване підприємцем Петром Гавриленком, виготовляє вино під маркою Vino Demidi з винограду, вирощеного в селі Дибинці.
Про це повідомляє «Українська правда».
Виноробня Vino Demidi, що працює в Дибинцях із 2020 року, вже двічі представляла Україну у французькому музеї вина La Cité du Vin. У 2023 році туди потрапило їхнє біле сухе з сортів Солярис, Мускарис і Цитронний Магарача, а в 2024-му – рожеве вино з сорту Юпітер.
Господарство стало прикладом сучасного винного підприємства в новій для України зоні виноградарства – на Богуславщині. Його вина виробляють із німецьких, французьких, американських та українських сортів, включаючи унікальний Красень, який дає густе темне вино з підв’ялених ягід.
Технолог Артем Таран запровадив на виноробні сучасне обладнання та нетипові технології, що дали виняткові результати. Один з напоїв – кантар із сорту Сувіньє Грі – здобув золото на конкурсах Wine&Spirits Ukraine та Ukrainian Wines Awards.
За словами менеджерки Віти Назаренко, увагу до українського вина забезпечив не лише якісний продукт, а й повна віддача колективу:
«Цей проєкт почався з того, що власник Vinos de la Luz доктор Рікардо Ф. Нуньєс уперше скуштував Одеський Чорний і повірив у потенціал українського вина. Він відвідав кілька українських виноробень і зупинився на нашій, оскільки в нас є висококваліфікований технолог з іменем та гарна технологічна лінія. Деякі позиції, які Артем Таран робив для Big Wines Big Art безпосередньо в нас на заводі, отримали високі призові місця на міжнародних конкурсах».
Сьогодні Vino Demidi продовжує розвиватися, залишаючись локальним брендом, який уже представляє Україну на міжнародній винній мапі.
Читайте також: Відібрано 21 «посольське» вино, що представлятиме Україну