Виробники органічного винограду можуть обирати витривалі сорти української селекції
Світове органічне виноградарство з великою увагою ставиться до підбору вирощуваних сортів, адже стійкість рослин до хвороб і шкідників гарантує більшу ефективність захисних заходів.
Однак це не означає, що виробники, яким ідеться також і про виготовлення органічного вина, відмовляються від класичних технічних сортів.
Це підтверджує приклад органічного виноградного господарства Валерія Петрова, розташованого в Одеській області. На сімейній фермі основні вирощувані сорти – це Каберне Совіньйон, Мерло й Шардоне.
Утім, зважаючи на те, що українська селекція винограду багато років спрямовувалася на отримання стійких сортів, які навіть за традиційної технології вирощування потребують меншої кількості захисних хімічних обробітків, вітчизняні виробники органічного винограду можуть користуватися широкою палітрою витривалих сортів.
Додати коментар