Овочі-Ягоди-Сад

Вінничани за три останні роки потроїли експорт хріну та гірчиці 

Вінничани за три останні роки потроїли експорт хріну та гірчиці 

Вінницька смакохарчова фабрика за три роки повномасштабної війни утричі збільшила експорт хріну та гірчиці. Її продукцію нині купують у понад десяти країнах, зокрема у США, Канаді, Ізраїлі, Литві, Польщі, Молдові та деяких державах Африки.
Про це повідомляє «Суспільне Вінниця».

«Починали з невеличкого, потім почали виходити на ринки. Працюємо з міжнародними дистриб’юторами. Для деяких країн адаптуємо смак – наприклад, для африканського ринку змінювали рецептуру діжонської гірчиці», – розповів комерційний директор Сергій Семенюк.

Зараз фабрика експортує класичний білий хрін, хрін із буряком, діжонську та вінницьку гірчицю. До повномасштабного вторгнення експорт становив 5%, тепер – 17%. Найскладніше, за словами Семенюка, виходити на ринки ЄС – через сувору сертифікацію, технічні вимоги і конкуренцію з боку дотованих виробників.

До речі, підприємство випускає органічні гірчиці під брендом O2 Only Organic, зокрема діжонську та французьку в зернах. ​Діжонська гірчиця представлена на полицях французьких магазинів.

Читайте також: Німеччина – найбільший імпортер української органічної продукції