Овочі-Ягоди-Сад

Відстань між контейнерами в овочесховищі зберігає якість продукції

Відстань між контейнерами в овочесховищі зберігає якість продукції

Розстановка у камері контейнерів з овочами відносно обладнання – важливий фактор правильного зберігання продукції у сховищі. 

Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» написав Павло Булгаков, міжнародний консультант із зберігання плодоовочевої продукції.

«Добре, коли у пространстві є обмеження біля стінок або ви самі знаєте, яку відстань треба відступити від стіни до контейнера, аби повітря могло підніматись до випарника, – зазначив він. – Ви можете покластися на ту відстань, яку визначили холодильщики самим випарником, проте я раджу розраховувати приблизну середню відстань тари від випарника».

Важливим нюансом експерт навав відступ від фронтально стоячих до стоячих боком контейнерів так званої «зашивної пари». Зазвичай туди вміщується два контейнера, адже маленький електрокар має 3,6 м для виїзду з основного фронту, а більший – трохи за 4 м. Саме в цей простір стають два контейнери, розташовані боком. 

«Треба обов’язково витирмувати порядовку з фронтальною частиною контейнерів, а відстань від фронтальної частини до бокових має бути не менше 40 см. Це ті нюанси, що дозволять вам гарно провітрювати продукцію», – розповів пан Булгаков.

Читайте також: Неякісні контейнери з овочами можуть травмувати людей