Овочі-Ягоди-Сад

Вчені працюють над сортами картоплі тривалого зберігання

Вчені працюють над сортами картоплі тривалого зберігання

Після заборони препарату, що пригнічує проростання, CIPC, тривалість зберігання картоплі може скоротитися вдвічі – до 4 місяців.  Зараз дослідники з Університету Кренфілд (Велика Британія), які співпрацюють з компаніями PepsiCo та Solynta, лідером у розведенні гібридної картоплі, використовують передовий генетичний аналіз, щоб вирішити проблеми збереження якості врожаю та продовження терміну зберігання.

Про це повідомляє пресслужба університету.

Проєкт має на меті вирішити проблему довшого збереження картоплі в стані спокою, використовуючи менше хімікатів, менше енергії та утворюючи менше харчових відходів.

Результати дослідження можуть допомогти інформувати методи зберігання в усьому світі з адаптацією відповідно до регіональних варіацій періодів збору врожаю та об’єктів.

«Зменшуючи використання хімікатів і підвищуючи енергоефективність при зберіганні, ми захищаємо майбутнє вирощування картоплі, роблячи його безпечнішим для кінцевого споживача, – сказала Марі Кармен Аламар Гавідія, старша викладачка біології після збору врожаю з Кренфілдського університету. – Такий підхід дозволить не тільки скоротити кількість відходів, але й захистити навколишнє середовище. Це забезпечить цілорічне постачання безпечнішої та якіснішої картоплі для споживачів і гарантує, що нація зможе безперервно насолоджуватися чіпсами, чипсами та пюре».

Читайте також: Американські вчені просунулися до розуміння стійкості до фітофторозу картоплі