Овочі-Ягоди-Сад

Вчені досліджують антимікробні покриття кісточкових

Вчені досліджують антимікробні покриття кісточкових

Вчені Університету Теннессі (США) вивчають покриття антимікробними речовинами кісточкових фруктів, щоб збільшити їх харчову безпеку та продовжити терміни зберігання.

Про це повідомляє FreshFruitPortal.

Пакувальні підприємства зазвичай наносять їстівне воскове покриття на кісточкові фрукти, щоб сповільнити втрату вологи або зневоднення під час зберігання та подовжити термін зберігання. Схвалений нормативними органами фунгіцид зазвичай додається, щоб допомогти контролювати місцеві дріжджі, цвіль і грибки, виявлені на кісточкових фруктах. Хоча ця суміш спрямована на відповідні цілі, вона не ефективна проти Salmonella enterica та Listeria monocytogenes, сказав дослідник Квіксін Чжун.

Дослідники обрали кілька препаратів-кандидатів. Спочатку вони перевірили фізичні та хімічні властивості кожного протимікробного препарату, такі як розчинність у воді, і те, як вони можуть вплинути на сумісність із покриттями. Потім вони перевірили протимікробні засоби окремо та в комбінації на їхню ефективність у боротьбі з Salmonella enterica та Listeria monocytogenes у лабораторних умовах. Теорія полягала в тому, що комбінування протимікробних препаратів може призвести до синергії з кращими результатами, ніж сума їхніх окремих ефектів.

Дослідники також розглянули, як коригування рН може посилити антимікробні засоби. Вони визначили ті, які показали найкращі результати, а потім перевірили, як вони працюють, додані до покриттів.

Також перевірили свою теорію на врожаї персиків. У 2024 році планують продовжити досліди, щоб підтвердити свої початкові результати.

«Ми сподіваємося, що це дослідження дасть промисловості чудову інформацію, щоб подумати про можливі інші практики», — сказав Квіксін Чжун.

Читайте також: Нідерландський консультант назвав сильні сторони українського садівництва