Овочі - Ягоди - Сад

Вапнування дозволяє зменшити вміст нітратів у овочах

Поділитись:
Вапнування дозволяє зменшити вміст нітратів у овочах

Внесення вапнякових меліорантів посилює використання нітратного азоту рослинами за синтезу білку, завдяки чому вміст нітратів в овочах знижується.

Вапнування кислих ґрунтів у помірних дозах зменшує втрати азоту і закріплення його в органічній формі.

Для мінімізації нагромадження нітратів у рослинах потрібно впроваджувати сорти і гібриди з низькою здатністю до нагромадження нітратів, особливо під час вирощування овочів з коротким періодом вегетації.

Важливі агротехнічні умови зниження нітратів: внесення «витриманих, зрілих» органічних добрив, таких як, перегній, компост, оптимальні площі живлення (відповідно до біологічних особливостей густоти стояння рослин).

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями