Овочі-Ягоди-Сад

В Європі гарбузи виросли більшими, ніж зазвичай

В Європі гарбузи виросли більшими, ніж зазвичай

Через спеку в у вересні плоди гарбузів цього року трохи більші, ніж зазвичай. Адже найбільш ходовими є 1-2 кілограмові гарбузи.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Джерун де Ріддер на прізвисько Jeroen Pompoen, бельгійський фермер, спеціалізується на вирощуванні гарбузів, яких на своїй 64-гектарній фермі він має 25 сортів, ще десятки випробовуються на окремій ділянці. 

Більшу чатину площ займають такі сорти як Хоккайдо та Баттернат, Кобуча, Спагетті та сірі гарбузи.

«Нам вдалося отримати якісні врожаї, хоча рання вереснева спека завдала певної шкоди. Це, звичайно, було незвично для тієї пори року», – розповів фермер.

Джерон де Ріддер не очікує проблем зі збутом.

«Єдине, що може бути невеликою проблемою, це те, що всі сорти трохи більші, – зауважив він. – Люди часто асоціюють це з хорошим урожаєм, але це часто не бажано в гарбуза. На ринку більший попит на менші розміри від одного до двох кілограмів. Ми збираємося перевищити ці розміри цього року».

Цього сезону де Ріддер почав використовувати перший в Європі комбайн для збирання гарбуза. Використовує в основному для гарбузів Хоккайдо і є справжньою знахідкою, визнає він.

Читайте також: Тростянецька міськрада збирає урожай голонасінних гарбузів