В ЄС прогнозують довготривале зменшення виробництва томатів
Очікується, що до 2035 року виробництво свіжих томатів у Євросоюзі взимку скоротиться із переходом до вирощування сортів з меншими плодами. Проте споживання цієї продукції залишиться стабільним через зростання попиту на дрібніші сорти, зокрема на закусочні томати. Очікується, що в середньому річне споживання томатів становитиме 15,2 кілограма на людину.
Про це йдеться у «Прогнозах розвитку сільського господарства ЄС на 2024-2035 роки» Європейської Комісії.
Навпаки, прогнозується, що виробництво та споживання перероблених томатів у ЄС зростатиме через зростання попиту на перероблені харчові продукти.
Прогнозується зростання на 1,2% щорічно, досягнувши 23 кілограмів на споживача на рік до 2035 року.
Очікується, що імпорт томатів у ЄС продовжить зростати щорічно на 0,6%, а Марокко залишиться основним постачальником. І навпаки, прогнозується падіння експорту на 0,2% на рік.
Читайте також: Бельгійський виробник відкриває першу теплицю в Марокко